Berichten

 • Zomer optreden / korting

  Gister mocht ik invallen als pianist bij het trio Solo per Té. Ik ken de pianist voor wie ik inval maar de zanger en de bassist kende ik niet. Niet als mens en niet als muzikant. En wat dan zo mooi is aan muziek maken, is dat wij elkaar op de plek van het optreden voor het eerst ontmoeten en vervolgens een middagje muziek maken voor mensen, die daar intens van genieten. Wij overigens ook natuurlijk.

  Het is al vaker gezegd, muziek is een taal en als je die spreekt kun je met andere muzikanten praten.

  En ik denk dat je muziek ook moet leren zoals je een taal leert. Precies zoals Victor Wooten zegt!

  En daarom gaan we uit van natuurlijk leren bij Online-PianoSpelen.nl. Dat is veel leuke liedjes spelen, veel proberen, niet denken in termen van goed of fout, maar leren door bezig te zijn met wat jij leuk vindt.

  Nu het EK is afgelopen kan ik natuurlijk niet meer de EK actie blijven promoten. Maar ik kan dezelfde korting wel geven als SUMMER SALE!

  Want van dat heerlijke optreden in het zonnetje heb ik wel weer zin in de zomer gekregen. Jullie ook?

  Schrijf je nu in bij Online-PianoSpelen met de coupon code Zomer2024 en krijg maar liefst 25% korting op het VIP abonnement.


 • Andy Grammar – Don’t give up on me

  En weer een verzoeknummer ingewilligd, een leerling wilde graag ‘Don’t give up on me’ van Andy Grammar leren spelen. Maar het origineel staat in Eb en dat was voor deze beginnende leerling nog even te lastig. Dus dan zetten we het even om naar C.

  Dat kan bij Online-PianoSpelen.nl. Zo werkt dat bij ons! U vraagt wij draaien.

  Dus, wil je de mogelijkheid om je eigen privé leraar altijd bij de hand te hebben, schrijf je in!

  Voor slechts € 9,95 per maand kun je al starten met de Basiscursus en alle nummers!

  In totaal staan er meer dan 550 lessen en kun je altijd je eigen verzoeken indienen om zo je persoonlijke leerdoelen na te streven.

  Alleen op https://online-pianospelen.nl natuurlijk!

  Want piano SPELEN, dat is wat we daar doen.


 • Nino Rota – Romeo and Juliet

  Oorspronkelijk gecomponeerd door Nino Rota voor de gelijknamige film uit 1968. Maar bewerkt door Mancini (bekend van het Pink Panther Theme) in 1969 een grote hit geworden, terwijl de hitlijsten toen gedomineerd werden door veel steviger materiaal van o.a. The Beatles en The Stones.

  Tekstueel zijn er maar liefst 3 uitvoeringen, waarvan de laatste een versie is van Lana de Rey (onder de naam “Old Money”). De versie van Henry Mancini is bekend onder de naam “A time for us”.

  Ik ken het eigenlijk vooral van een CD die ik ooit kocht toen ik ca 16 jaar was, van de gitarist Earl Klugh. Het is een jazz-rock of fusion plaat, een muziekgenre waar ik toen helemaal in opging. De plaat heet “Collaboration” en is een samenwerking met George Benson. Het nummer Romeo and Juliet is het laatste nummer.

  Dat dit nummer het in 1969 (mijn geboortejaar) opnam en won van bv. Get Back van The Beatles en dat het staat op een plaat die Collaboration heet vond ik wel erg mooi op een dag als deze.

  Maar bovenal, het is een prachtig nummer!

  En je kunt het op mijn lesplatform makkelijk leren spelen op de piano,

  Met veel plezier,

  Eric van den Hoogenband


 • Najaarsactie Online-PianoSpelen.nl

  Een mooie najaarsaanbieding bij Online-PianoSpelen.nl. Als je altijd al eens hebt willen proberen piano te spelen dan is dit je kans. Nu voor slechts € 4,95 een maand proberen!

  Kijk snel op https://www.online-pianospelen.nl/aanbieding/


 • Bladmuziek op maat

  Bij mij kun je lessen en dus ook bladmuziek op maat aanvragen. Als jij een nummer wilt spelen dan kan ik het uitzoeken en uitschrijven voor je. Rekening houdend met jouw niveau en wensen. Dat is Online-PianoSpelen.nl voor jou!

  Dus heb je een nummer dat je graag wilt leren spelen maar kun je er geen bladmuziek van vinden? En lukt het niet om het zelf uit te zoeken? Vraag het maar aan mij dan kun je er binnen een week mee aan de slag!

  Zo heb ik ook mijn eigen lesboeken serie geschreven. Voor degenen die naast het online werken ook een fysiek boek willen hebben met alle teksten, plaatjes en bladmuziek van het platform. (zie foto)

  Je kunt losse nummers aanvragen via een GRATIS lidmaatschap of een abonnement nemen en profiteren van alle voordelen!

  Want pianoSPELEN, dat is wat wij hier doen!

  Voor het VIP lidmaatschap hebben wij een mooie aanbieding momenteel! Voor slechts € 4,95 een maand proberen!

  Kijk snel op https://www.online-pianospelen.nl/bladmuziek-op-maat/


 • Stadsfeest Doetinchem 2023


 • Optreden 7even festival 2023


 • Optreden Zwarte Cross 2023

  Mooie foto van het optreden op Zwarte Cross 2023 met The LA Turnarounds.


 • Promo filmpje online-pianospelen.nl


 • Stadsfeest Doetinchem 2022 – LA Turnarounds

  Met de nieuwe band uit Didam (muzikanten uit Zevenaar – Doetinchem – Apeldoorn – Zutphen!).